Privacy & cookie verklaring

In Europa is vanaf 25 mei 2018 de Algemene verordening Gegevensbescherming van kracht. Voor Caribisch Nederland, alwaar wij formeel zijn gevestigd is deze regelgeving niet van toepassing en geldt de Wet bescherming persoonsgegevens BES. Omdat wij ook klanten in Nederland en België benaderen valt deze website formeel wel onder de verordening. Daarom hebben wij deze website conform de gestelde richting ingericht zodat u weet wat wij doen met uw gegevens en dat wij uw privacy zeer serieus nemen.

In deze privacy verklaring leest u alles over de manier waarop uw persoonsgegevens worden verzameld en hoe daarmee omgegaan wordt. Zo wordt uitgelegd waar uw gegevens opgeslagen liggen en voor welke doelen uw gegevens opgeslagen worden. Daarnaast vind u hier ook al uw rechten met betrekking tot uw gegevens en hoe u gebruik kunt maken van die rechten. De privacyverklaring zal soms gewijzigd worden door bijvoorbeeld wetswijzigingen. Het is daarom raadzaam de verklaring periodiek te raadplegen.

In deze privacy verklaring leest u alles over de manier waarop uw persoonsgegevens worden verzameld en hoe daarmee omgegaan wordt. Zo wordt uitgelegd waar uw gegevens opgeslagen liggen en voor welke doelen uw gegevens opgeslagen worden. Daarnaast vind u hier ook al uw rechten met betrekking tot uw gegevens en hoe u gebruik kunt maken van die rechten. De privacyverklaring zal soms gewijzigd worden door bijvoorbeeld wetswijzigingen. Het is daarom raadzaam de verklaring periodiek te raadplegen.

U leest op dit moment de privacy verklaring van Explore Bonaire. Explore Bonaire of in het Nederlands; ontdek het platteland van Bonaire” is een onderdeel van het Plattelandsontwikkelingsplan Bonaire (POP Bonaire). POP Bonaire is een programma van de Bonaireaanse overheid, het wordt gefinancierd door het ministerie van Economische Zaken. Er zijn situaties waarin uw gegevens door Explore Bonaire verzameld worden. Het is daarom goed dat u weet wat daarmee gedaan wordt en hoe u uw wensen rondom uw gegevens kan aangeven. Daarover gaat deze verklaring. Als u zich niet prettig voelt omtrent het gebruik van uw gegevens door Explore Bonaire, neem dan gerust contact op!

1.    Doel gegevens

Er wordt voor een aantal doelen persoonsgegevens verzameld door Explore Bonaire. Deze worden hieronder toegelicht.

Analytics

De website van Explore Bonaire verzamelt uw gegevens om de website te verbeteren. Dit gebeurt met Google Analytics. Deze gegevens zijn anoniem en zijn dus niet gebonden aan uw persoonlijke gegevens. Denk hierbij aan informatie zoals de duur van uw website bezoek of de pagina’s die u veel bezoekt. Alle gegevens worden alleen verwerkt met uw uitdrukkelijke toestemming dan wel ter uitvoering van de overeenkomsten die worden aangegaan, dan wel omdat verwerking noodzakelijk is om u in contact te brengen met potentiële relaties, opdrachtnemers en/ of groothandels.

2.Ontvangers

Transip

Explore Bonaire heeft een beheerde Virtual Private Servers bij Transip. Het management wordt uitgevoerd door Webdesign City.  Er worden geen gegevens van u opgeslagen op deze server.

3 Periode

Uw gegevens worden voor langere tijd bewaard door Explore Bonaire, maar nooit langer dan nodig is voor het uitvoeren van activiteiten, tenzij we op grond van een wettelijke regeling uw gegevens langer moeten bewaren.

Analytics

De gegevens die Analytics op de website verzameld zijn anoniem, dus niet verbonden aan uw naam, bedrijf of e-mailadres. Deze gegevens worden voor onbepaalde tijd bewaard binnen Google Analytics.

4 Beveiliging

Er worden van uw persoonsgegevens geen fysieke kopieën gemaakt. Uw gegevens worden alleen beheerd in de eerdergenoemde systemen en software. De persoonsgegevens die door Explore Bonaire of door eerder genoemde derden worden beheerd, zijn alleen toegankelijk via bovenstaande software en zijn beveiligd met een wachtwoord en daar waar mogelijk met tweestapsverificatie. Bij deze tweestapsverificatie wordt een code vanuit de software gegenereerd en verstuurd naar Explore Bonaire. Deze code dient gebruikt te worden tijdens het inlogproces. De apparaten die uw gegevens openen zijn elk zelf ook vergrendeld met een wachtwoord en/of vingerafdruk. Het aantal apparaten die toegang hebben tot uw gegevens wordt beperkt tot alleen de benodigde apparaten.

Daarnaast wordt uw bezoek aan onze website beveiligd door een SSL certificaat. Dit betekent dat uw verbinding met de website van Explore Bonaire privé is. Uw herkent deze beveiliging aan het groene slotje voor de url. Daarnaast is het domein van Explore Bonaire ondertekend met DNSSEC. Dit is een extra hulpmiddel waarmee de ‘bewegwijzering’ van de website veiliger en vertrouwder wordt.

De website wordt structureel up to date gehouden door steeds de nieuwste pluging en WordPress updates te installeren. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van aanvullende maatregelen zoals malware scanners en firewalls om de website(s) van {bedrijf} veilig te houden.

5 Uw rechten

Recht op inzage

Uw hebt het recht om ten alle tijden uw gegevens op te vragen die bij Explore Bonaire vastgelegd en bewaard worden. Dit doe uw door een e-mail te sturen of telefonisch contact op te nemen met Explore Bonaire. Uw krijgt dan een overzicht van uw gegevens.

Recht op rectificatie

Kloppen uw gegevens niet? Of zijn uw gegevens veranderd? Uw hebt het recht om dit te laten rectificeren door Explore Bonaire. Uw gegevens omtrent de nieuwsbrief kan uw aanpassen via de daarvoor bestemde url onderaan elke nieuwsbrief.

Recht op overdracht

Mocht u de gegevens nodig hebben die bij Explore Bonaire opgeslagen liggen in het geval uw overstapt naar een andere partij of dienst, dan heb uw het recht op overdracht. Hierbij dient Explore Bonaire al uw gegevens over te dragen aan de andere partij.

Recht op wissen van gegevens

Dan heb uw het recht op het laten wissen van uw gegevens. Zoals eerder beschreven bewaren wij geen persoonsgegevens van u.

Recht op het indienen van een klacht

Uw hebt het recht om een klacht in te dienen bij Autoriteit Persoonsgegevens, als uw vindt dat Explore Bonaire niet op de juiste manier met uw gegevens omgaat.

Recht op stop gegevensgebruik (bezwaar)

U heeft het recht op het stoppen van het gebruik van uw persoonsgegevens. Wij slaan echter geen gegevens van u op.

Op onze websites maken wij gebruik van cookies die uw browser (het programma waarmee u websites leest) opslaat op uw computer. Een cookie is een klein tekstbestandje waarin gebruikersinstellingen en andere informatie worden opgeslagen. Dit bestandje wordt bij het bezoeken van een website naar uw computer verzonden. Cookies kunnen de computer en de daarop aanwezige bestanden niet beschadigen.

Cookies worden gebruikt om handelingen voor u als gebruiker te vergemakkelijken en/of om een bepaalde functionaliteit te bewerkstelligen. Explore Bonaire. Maakt gebruik van cookies om het online gebruiksgemak te vergroten.

Technische en tracing-cookies
Op de website van Explore Bonaire. wordt gebruik gemaakt van twee soorten cookies: technische en tracing-cookies. De technische cookies zijn nodig om de site correct te laten werken.
De tracing-cookies worden ingezet om ons inzicht te verschaffen in het gedrag van bezoekers op onze site om zo onze website te kunnen optimaliseren.

Wij gebruiken de volgende tracing cookies:

Google Analytics
Google Analytics is software die inzicht verschaft in websiteverkeer naar onze websites (of alles enkelvoud of alles meervoud zou ik doen). Met Google Analytics wordt een duidelijk beeld verkregen van onder andere de bezoekersstromen, van welke andere websites bezoekers op onze website komen en paginaweergaves.

Social media-buttons (delen)
Share this is een programma waarmee gebruikers de pagina’s op onze website kunnen delen via social media en e-mail. Wanneer u gebruik maakt van Share this, worden er cookies naar uw pc verstuurd door derden.

Cookie-instellingen aanpassen in uw browser
U kunt uw browser zo instellen dat u tijdens uw bezoek aan onze website geen cookies ontvangt. In dat geval kan het gebeuren dat u niet gebruik kunt maken van alle mogelijkheden van onze website of dat u bepaalde onderdelen van onze website niet kunt bezoeken.